Nuttige Info - De Woef - Hondenschool - Hechtel-Eksel

Nuttige Info

Algemene informatie

Het gehoorzaamheidsprogramma:

De hondenschool volgt het gehoorzaamheidsprogramma voor alle honden aangesloten onder de sectie 4B bij K.K.U.S.H. ( Koninklijke Kynologische Unie Sint- Hubertus). Het gehoorzaamheidsprogramma heeft tot doel uw hond gehoorzaam te maken en verdraagzaam tegenover andere mensen en dieren. Het is de bedoeling de geleider en zijn hond te leren hoe zij tot een ideale mens-hond kunnen komen.

Deze relatie dient zo te zijn dat geleider en hond zich op een sportieve wijze volledig kunnen ontplooien. Dit alles zonder dat de hond een hinder is voor zijn omgeving. Het gehoorzaamheidsprogramma kan beoefend worden door alle honden, groot of klein. Ook honden zonder stamboom zijn toegelaten.

Onze verwachtingen:

Wanneer we zopas een hond in huis gehaald hebben, koesteren we een heleboel verwachtingen. Maar niet bij iedereen verloopt de relatie mens-hond zonder problemen.

Wat eenieder van zijn hond verwacht, is afhankelijk van persoon tot persoon. Toch is het de geleider zelf die verantwoordelijk blijft voor de relatie met zijn hond.

Wat heeft U nodig?

→ DE HALSBAND:
Verschillende honden, verschillende maat... iedere hond is anders en de goede maat halsband kiezen is dan ook belangrijk. Natuurlijk heb je kleine en grote honden, maar de nekmaat is afhankelijk van meer factoren. Denk hierbij aan het ras, of het een mannetje of vrouwtje is, of de hond een dikke vacht heeft of niet en of de hond wat dikker of dunner is dan normaal. De halsband moet strak zitten, maar ook comfortabel. Een goede maatstaf is dat je twee vingers tussen de halsband en de nek van de hond moet kunnen steken.

→ DE LIJN:
Geen metalen lijn, omdat die erg pijnlijk is aan de handen. De lengte bedraagt ongeveer 2 meter. Een politielijn is aanbevolen.

→ APPORTEERVOORWERP
Voor pups een zacht voorwerp( een sok met daarin een plastiek zakje en een knoop is voldoende).

→ AANGEPASTE KLEDING EN SCHOEISEL:
Clubkledij kan men aanschaffen in onze school. Koop aangepast materiaal en zorg er steeds voor dat het in goede staat is. Vraag eventueel raad aan de instructeurs.
Goed en aangepast materiaal is heel belangrijk bij de africhting van uw hond. Daarom verkoopt de hondenschool volgende artikelen aan voordelige prijzen, evenwel zonder koopverplichting:

□ Clubkledij: sweater, T-shirt, pet, body's
□ Lijnen: in meerdere soorten.
□ Apporteervoorwerpen.
□ Hondenkoekjes, enz

Inentingen

De hondenschool eist dat elke hond die op het terrein verschijnt ingeënt is of voldoende antistoffen heeft, aangetoond door tittertest tegen hondenziekte, besmettelijke hepatitis en parvovirus (kattenziekte). Inentingen tegen rabiës (hondsdolheid) is niet-verplicht maar wel wenselijk. Kennelhoest is aanbevolen! De inentingsboekjes worden regelmatig gecontroleerd. Zorg dat u steeds in orde bent hiermee!

 

Samen, denken, spelen en bewegen met het baasje, maken van een hond een prettige huisgenoot.